Thursday, June 23, 2011

International Seafarer Family Convention 4-5 August 2011

Assalamualaikum...
tadi masa saya duk belek2 Fb then saya jengukla wall geng kapal..terjumpa satu post dari encik Haris ni..terus saya ke website ISFC. terima kasih yer en.haris for sharing.
wah..ada convention pasal family seafarers..bila saya tgk schedule convention saya sangat tertarik..dahla baru pertama kali diadakan..dengan bertemakan  “The Bonds of Families, the Success of the World"..kita dah dapat tau apa tujuan convention ni.Bukan setakat fokus pada seafarers tapi family juga.ini saya copy paste dari website

The International Seafarer Family Convention (ISFC), which will commence on August 4-5, 2011 at the Philippine International Convention Center, is the first gathering of seafarer-families that intends to strengthen the ties of every member of the household while the seafarer fathers (or mothers) are pursuing the realization of their aspirations in life.

It is our modest objective to promote the upliftment of the quality of life, bonds and relationships of seafarers.  It is our intention to inspire and motivate seafarers of their moral, spiritual, and emotional being while instilling family values.

This Convention is a tribute for the contributions and support of the families to their seafarer-husbands and/or seafarer-sons or daughters who have put the Philippines into the map of maritime world. Hence, the Convention will pave the way to discovering the success stories behind every seafarer family.

Menarik kan..kalau kengkawan berminat nak join tak silap saya boleh register online...boleh refer official website n register kat situ.bestnya kalau ada buat kat negara kita kan...conform kita2 semua pergi. Topik2 yg dibincangkan oleh speaker sangat menarik.antaranya:
  1. The Challenges in Today's Maritime Education and Training
  2. Security for the Future of a Seafarers and their families
  3. Unique Situation of a Seafarer Family
  4. Values which make the Seafarer Family Successful
  5. Keeping Relationship Sexy and Healthy
Bila saya baca2 topik2 ni..seriously i want to be there..tapi conform2 la tak boleh kan..dahla hubby tak balik lagi ni...bulan posa plak tu time tu...kalau sesapa pergi..please2 do let me know the outcome.

okla dah lewat ni..pada kengkawan semua..pastikan rumah semua dah dikunci...Gud nite..

posted by Hasliza

3 comments:

  1. nak pegi lah... minta wit ngan hubby.. hahahaha

    ReplyDelete
  2. wah bestnyee..nti kalo ad yg pegi, leh la share kat cni what d income. :)

    ReplyDelete